Október 31-én az iskola negyvenöt tanulója jutalom kiránduláson vett részt. A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ ZRT jóvoltából ingyen autóbusszal mehettünk Zentára.

A tanulók egy csoportjának lehetősége nyílt arra, hogy ellátogasson a Bolyai Gimnáziumba (sajnos nem fértünk volna el mindannyian az informatika teremben). Az ottani lelkes diákok, valamint az informatika tanár bemutatták, hogyan is működik a 3 dimenziós nyomtató, a robotika is szerepelt az előadásban, láttunk drónokat, hallottunk a gimnáziumban tanulók mindennapjairól.

A diákok másik csoportja ez alatt lesétált a Tiszához. Szedlár Rudolf helytörténész mesélt nekik a zentai csatáról.

A zentai városháza kilátójába már együtt indult a csoport. A gyönyörű városháza dísztermét sajnos nem tudtuk megnézni, mert éppen üléseztek a képviselők.

Jó néhány lépcső megmászása után jutottunk fel a városháza tornyába, és 50m magasból csodálhattuk meg Zentát és környékét. A toronyban kiállítás is van a csata emlékére. Maketteken, mintegy 2000 figurával látható a csata, de interaktív táblán is tanulmányozhatóak a témához kapcsolódó képek, dokumentumok. Aki arra jár, és lehetősége van rá, nézze meg!

A Városi Múzeumban őskori leletektől kezdve mindenféle korból származó tárgyakat láthattunk: mamutcsontokat, ezüstpénzeket, ékszereket,  a halászattal kapcsolatos eszközöket, és sok más érdekességet.

Délutánra a sok tudománytól elfáradva, töretlen kedvvel érkeztünk meg Csantavérre.

Köszönettel tartozunk a BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ ZRT-nek a lehetőségért, Szedlár Rudolfnak a történelemóráért, Pejin Attila történész- muzeológusnak, hogy ingyen mehettünk a múzeumba, és kalauzolt bennünket, valamint a Bolyai Gimnáziumnak, hogy vendégül láttak minket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA