Televíziós távoktatás magyar nyelven

Holnap, szerdán kezdi a tanórák sugárzását a Pannon RTV

Holnap, szerdán kezdődik a magyar nyelvű televíziós távoktatás, a Pannon RTV és a Magyar Nemzeti Tanács közös projektje. Reggel 9 órától az ötödikeseket várják a képernyő elé, akiknek az első félórában magyarórájuk, majd 30 perces matematikaórájuk lesz. Tíz órától a hatodikosok követik őket, 11-től a hetedikesek, déltől pedig a nyolcadikosok számára lesz anyanyelv- és matematikaóra. Az előadók vajdasági magyar ajkú tanárok, olvasható a Pannon RTV honlapján.

Ma reggel 8 órától az RTS 3 és az RTS Planeta csatornákon megkezdődött az online oktatás az általános iskolás és a középiskolás diákok számára szerb nyelven.

www.rasporednastave.gov.rs honlapon elérhető az általános iskolások, a gimnazisták és a szakközépiskolák órarendje.

A távoktatás a következő tantárgyakat fedi le: elsőtől negyedik osztályig a szerb nyelvet, a matematikát és a környezetismeretet (harmadik-negyedik osztályban természet és társadalom). Ötödiktől nyolcadik osztályig a földrajzot, a fizikát, a kémiát, a történelmet és a biológiát. A szakközépiskolások és a gimnazisták számára elérhetőek az általános tantárgyak. Emellett még a legfontosabb szaktantárgyak is elérhetőek 15 különféle munkaterületről. Azon középiskolások számára, akik a duális modell szerint tanulnak, további tartalmakat tesznek majd közzé.

Az RTS Planeta honlapján (www.rtsplaneta.rs) elérhető az RTS 3 műsora is. A Moja škola címszóra kattintva 72 óráig elérhetőek a tanórák az általános iskolások és a középiskolások számára.

A Szerb Kormány létrehozta www.mojaskola.gov.rs honlapot a tanárok és a diákok számára. Ezen az oldalon további segédanyagok és tesztek érhetőek el.

A távoktatással kapcsolatos kérdéseiket a 011/73-50-557-es számon tehetik fel, valamint a Moja Škola Viber-csoportban.