2020. október 10-én elstartolt az Európai Unió által meghirdetett Kódolás hete, amelybe iskolánk tanulói és óvodásai több eseménnyel is bekapcsolódtak. A programok a Meet and Code pályázaton nyert támogatással lettek megvalósítva.

Mentsük meg a méheket!

 

Tudtad? Manapság sokkal nehezebb egy méhnek rátalálni a virágokra a növekvő légszennyezés miatt. Milyen levegőt szennyező tevékenységek és anyagok nehezítik a méhek dolgát? Milyen más veszélyekkel néznek szembe a méhek nap mint nap? Néhány példa, hogyan próbáltak a tanulók választ keresni a kérdésekre bee-bot padlórobotok segítségével.

 

Veszélyben az óceánok!

A jövő robotépítő mérnökeként azt a feladatot kaptad, hogy megépíts egy olyan szerkezetet, amellyel megtisztíthatóak az óceánok a felhalmozódott szeméttől.

 

Scottie időutazásai a múltban

 

Dinoszauruszok kora, Jégkorszak, Noé bárkája, Egyiptomi kivonulás, Ókori Görögország! Érdekes utazások vártak Scottie-ra ebben a projektben is.

 

Szélerőmű: Barát vagy ellenség?

 

A szélenergia a leggyakrabban használt megújuló energiaforrás és az egyik legdinamikusabban növekvő iparág. Mik a szélenergiával történő áramtermelés előnyei és hátrányai? Hogyan működik egy szélerőmű?

A teljes képes és videó beszámoló a következő oldalon található: Europe Code Week 2020