Gyermekhét a Hunyadiban

Megjelent: Hét Napban, 2017.10.10-én

A fényképek egy része a Hét Napból lett átvéve.

Szerző: Kopasz Tamara

Ismét egy csodálatos, gyermekkacajtól hangos hetet zárt a Hunyadi János Általános Iskola, október első hetében ugyanis megtartották a gyermekhetet.

Ezekben a napokban minden a gyerekekért van. Nincs felelés, és kevés a házi feladat. Ami még ennél is fontosabb, a programot is maguknak állíthatják össze. Így történhetett, hogy a szünetekben egész héten hangos zene szólt, melyre a diákjaink együtt táncoltak.

A Miénk a katedra elnevezésű program is az ő kérésükre indult. Nagy élvezettel vették át tanáraik szerepét, néha egy kicsit túljátszva azt, de a végén mindig boldogan ültek vissza a saját, jól megszokott helyükre.

A gyerekek nagyon élvezték, hogy mindennap más programban vehettek részt.

Hétfőn a tápióbicskei tüzérek látogattak el hozzánk. Nagy meglepetés volt ez a diákoknak, nem győztek gyönyörködni a szebbnél szebb egyenruhákban. Az ünnepi műsorban tisztelettel hajtottak főt a tizenhárom aradi vértanú emléke előtt.

A keddi nap a palacsintáról szólt. Előbb minden osztály három képviselője palacsintadíszítő versenyen vett részt, majd az ínycsiklandó alkotások elbírálása után hatalmas palacsintázásba fogtak az iskola udvarán. Az osztályok kedvükre tölthették meg a közkedvelt édességet, így volt ott minden, mi szem-szájnak ingere.

Szerdán a divat oltárán áldozhattak, hiszen frizuraversenyt rendeztek, mely a hippimozgalmat idézte meg. Nem is kell mondanom, hogy a témában való hosszas kutatás után a felsőseink milyen izgalmas hajkölteményeket alkottak.

Csütörtökön kereskedelmi rátermettségüket villanthatták meg a tanulók, mivel a hetedik órán vásárt rendeztek az udvaron. A sok játék mellett például fodrászasztal is volt, ahol a lányok serénykedtek, vagy éppen különféle süteményeket árultak, melyeket még otthon készítettek el. A begyűjtött összeg az osztálypénztárban landolt.

Pénteken a tudás került előtérbe, a tanulók kvízjáték keretében mérték össze szellemi erejüket.

Az alsósok és az óvodások sem búslakodtak, hiszen ők is színes programsorozatban vehettek részt. Az ügyességi játékoktól kezdve a csere-bere vásáron át egészen az álarcos bálig mindenféle móka tette izgalmassá a hétköznapjaikat.

Még csak néhány napja ért véget a programsorozat, de a gyerekek már azt kérdezgetik, mikor lesz a következő.