Gyerekenciklopédiák, házi olvasmányok, regények

Egyebek között ezeket tartalmazza az a könyvadomány, amelyet a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola visnyeváci és dusanovói kihelyezett tagozata kapott a szabadkai önkormányzattól.

Az adományt az önkormányzat illetékesei a Szabadka központjában jelenleg is zajló könyvvásár szervezőivel és a tanítónőkkel közösen állították össze.

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskola visnyeváci és dusanovói kihelyezett tagozatán összesen hatvan iskolás tanul szerb tannyelven. Ők kaphatják meg a 25 ezer dinár értékű könyvadományt.

Szabó Gábor, igazgatóhelyettes, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „A visnyeváci kihelyezett tagozat tanítónői intézték a könyvek beszerzését illetve a donáció pályázatát. Pontosan nem tudom miért minket választottak, de nagyon örülünk, hogy ez így esett és nekünk ítélték ezeket a gyönyörű szép könyveket.”

A Szabadka főterén zajló könyvvásáron a város önkormányzata nevében Nataša Aleksić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja adta át a több mint harminc könyvet.

Nataša Aleksić, oktatási ügyekkel megbízott tag, Szabadka VT: „A könyvkiadók, ahogyan az előző években is, hozzánk fordultak együttműködési szándékukkal. Az együttműködésünk abban valósul meg, hogy a kiállítókkal nem fizettetjük meg a helypénzt. Ennek fejében ők könyvcsomagot ajándékoznak az adott iskoláknak.”

Ezidáig a szabadkai Kolevka Gyermekotthon, és a Dositej Obradović Iskolaközpont részesült könyvadományban a könyvvásár kiállítóinak és a szabadkai önkormányzatnak köszönhetően.

Forrás: Pannon RTV