Vajdasági Népmesemondó Találkozó Csantavéren

Az előző év sikerén felbuzdulva Csantavéren idén is megtartották a Vajdasági Népmesemondó Találkozót gyerekeknek. Volt élőszavas mesemondás, színház és minden, ami zene.

A II. Vajdasági Mesemondó Találkozón Szabó Szabolcs mesés játékokkal készült, Toldi István-Mesefa elsősorban azokat a népmeséket mondta, amelyeket még édesapjától, nagyapjától tanult. A Bartók Béla Művelődési Egyesületben több mint húsz gyerek töltötte tartalmasan a délutánt, Szajánból is érkeztek gyerekek.

Vukelity Csilla, szervező: „A cél az lenne, hogy a gyerekek, akik ma itt vannak, ne csak a mesemondó versenyeken találkozzanak egymással, hanem játszanak, barátkozzanak, ismerkedjenek, hiszen ők nagyon fontosak, hogy ez a hagyomány fennmaradjon.”

Vukelity Liza: „A tavalyin nagyon jó éreztem magam, és ez a második talán még egy kicsit jobb, mert jól érzem magam és sok program van.”

Zanotta Veronika, művészeti vezető, Magyar Népmese Színház: „Sorra vesszük azokat a meséket, amelyek alkalmasak arra, hogy színpadra vigyük. most tizenhétnél tartunk, ennyi mesét dolgoztunk már fel.”

A szervezők hosszútávban gondolkodnak, a Vajdasági Mesemondó Találkozóval hagyományt szeretnének teremteni Csantavéren.