Mitől jó egy történet? Divat még az olvasás? Ha idő utaznánk az ókori Egyiptomba, milyen élet várna ott ránk? Ami régi az elavult is? 

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre próbál választ találni a Kalandozások az ókor Egyiptomban elnevezésű projekt, melyet a 2020-as Digitális Témahét apropóján készítenek iskolánk tanulói és tanárai. Hogy minél sokoldalúbban dolgozzák fel a témát, tanulócsoportokat alakítottak ki, akik egy-egy szaktanár vezetésével különböző szempontból közelítik meg a témát. 

A tanulócsoportok vezetői: Szedlár Barna Rózsa, Rekić Muci Natália, Tóth Gabriella, Juhász Kozma Szuzanna, Orovec János, Fekecs Tünde, Matuzik Anikó, Vituska Kornélia, Lódi Csilla és Hatala Zoltán.

 A felsős angol csoport írja a projekt kerettörténetét, amely így kezdődik:

Aby és Dee egy micro: bit kísérleten dolgoznak. Amikor végre elkészülnek a projekttel és bekapcsolják a micro: bitet, valami furcsa dolgot észlelnek. A szoba sarkában egy féreglyuk jelenik meg, amely beszippantja és az ókori Egyiptomban repíti a két főhőst. Az időutazás során a készülékük eltűnik. Hogy találják meg a micro: bitet egy olyan világban, amely teljesen különbözik a sajátjuktól? Hogyan szabadulnak ki az elvarázsolt templomból? Milyen veszély fenyegeti az egyiptomi földműveseket és ki az a furcsa mester az egyiptomi festők között? Mit rejtegetnek a bölcsek és haza jutnak-e valaha a főhősök?

Kíváncsi vagy hogyan alakul Aby és Dee sorsa? Jelentkezz osztályoddal olvasónak az angol tanárnődnél. Érdemes a projekt pannót is figyelemmel kísérni, mivel az egyiptomi festők is lázasan alkotnak és a mesterek munkái is készülőben vannak.