Preuzeto iz Blic-a

U sklopu borbe protiv epidemije korona virusa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je vanredno stanje u Srbiji.

– Na osnovu Ustava Republike Srbije, a u skladu sa odredbama Ustava, člana 5. Ustava, obaveštavam da smo deoneli odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije. Odluku o vanarednom stanju nismo doneli lako, jer se ona donosi u izuzetnim okolnostima – objasnio je predsednik Srbije.

– Nema potrebe da objašnjavam zašto, teretane su najgora mesta za zaraze. Ograničiće se rad restorana, kafana, uz veoma kratko vreme. Zatvara se život, da bismo sačuvali život – rekao je Vučić.

Kada je reč o školskom programu, rekao je da će to “ići” preko više programa, RTS 3 i RTS Planete, kojima se takođe zahvalio na tome što su se odazvali, te istakao da će to biti izuzetan program, jedan od najboljih u Evropi. Deci je poručio da uče i da rade, iako neće biti škola.

On je ponovio da su u opasnosti najstariji i u tom smislu je zamolio roditelje da decu ne vode kod baka i deka, jer je to najveća opasnost. Istovremeno zahvalio je svim lekarima, stručnim ljudima, koji su, kaže, imali hrabrost da kažu da se ide u škole prethodnih dana.